Protestele anti-Kronospan continuă

Spread the love

Pentru a patra duminică la rând sebeșenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva Kronospan. Dacă săptămâna trecută a plouat, astăzi a nins. O ninsoare deasă care nu i-a împiedicat însă pe sutele de participanți să protesteze.

Printre participanți un angajat al Kronospan, cu vesta inscripționată, mască pe figură, ochelari de soare și căciulă trasă bine peste ochi pentru a nu putea fi recunoscut. A vorbit și la microfon: “Kronospan a pus o plasă de țânțari, ca să mai oprească din poluare. Au făcut un prim pas!”

O fetiță care la microfon a povestit plângând că a stat cu bunica ei, bolnavă de cancer, în spital. Unde a văzut copii bolnavi de cancer.

Ninsoarea și frigul puternic nu i-au demoralizat pe sebeșeni care au parcurs în marș întreg orașul, după care au scandat “Vrem să trăim, nu să murim!”, “Afară, afară cu Kronospan din țară!” în fața fabricii din cartierul Kogălniceanu.

Este a patra săptămână de la debutul protestelor și organizatorii spun că nu se vor opri. De altfel au autorizație pentru miting pentru toată luna februarie. Oamenii au ieșit în stradă pentru a bloca construcția unei fabrici de formaldehidă cu o capacitate de 60.000 de tone anual.


Spread the love

Comentarii

Comentarii