Protest la Sebeș: „Kronospan STOP poluare”

Spread the love

Peste 1.500 de persoane s-au adunat, duminică, în centrul municipiului Sebeș pentru a continua protestele împotriva poluării. Protestatarii s-au pregătit și au venit înarmați cu pancarte, măști sau steaguri pe care erau scrise mesaje precum „Opriți poluarea”, „Vindecarea cancerului începe cu eliminarea cauzei”, „Kronospan STOP poluare”.

Acesta este deja al doilea protest care se organizează pentru încetarea poluării în oraș.
Începând de la copii și până la persoane trecute de a doua tinerețe, în jur de 1.700 de oameni s-au adunat pentru a doua oară la Sebeș în încercarea de a se face auziți și de a opri poluarea din oraș. Pe lângă cei din județul Alba sunt prezenți și protestatari din Deva, Sibiu, dar și mai multe ONG-uri.

Din centrul orașului coloana de mai bine de un kilometru a plecat în parcarea Kronospan unde timp de jumătate de oară au scandat „hoții” sau „Kronospan nu uita, România nu te vrea”.

Protestele publice iniţiate de Grupul de Iniţiativă Civică Sebeş şi Asociaţia Prima Natura din Alba Iulia vor continua și duminica viitoare. Oameni spun că nu se vor opri până când firma Kronospan (Austria) îşi va reloca fabrica de formaldehidă din Sebeş undeva în afara oraşului. De asemenea oamenii au început să adune semnături pentru a face o petiție președintelui Klaus Iohannis, prin care să îi ceară mutarea fabricii sau chiar interzicerea ei în România.

Sursa: alba100.ro


Spread the love

Comentarii

Comentarii