Peste 1.500 de persoane la marșul anti-formaldehidă de la Sebeș

Spread the love

Peste 1500 de persoane au participat duminică la un marș de protest împotriva construirii de către Kronochem a unei fabrici de formaldehidă cu o capacitate de producție de 60.000 de tone anual. Protestul a fost inițiat de către Grupul de Iniţiativă Civică Sebeş, ONG-ul Prima Natură și Inițiativa Civică Reghin.

Protestul a început în parcul din fața Primăriei Sebeș, unde organizatorii au reiterat ideea de a se opune intenției Kronospan, de construcție a unei instalații de producere formaldehidă prin intermediul subsidiarei Kronochem. Vorbitorii au subliniat faptul că este vorbă de o cantitate foarte mare de formaldehidă, o substanță cancerigenă care va provoca mari probleme de sănătate, în special cancer, locuitorilor din Sebeș.

În afară de localnici, la protest au participat și cetățeni din Alba Iulia, dar și din Reghin, unde o companie turcească intenționează să construiască o fabrică de formaldehidă cu o capacitate de 100.000 de tone anual.

Cei peste 1500 de protestatari au pornit apoi în marș prin oraș, punctul final urmând să fie în fața companiei Kronospan din cartierul Kogălniceanu.


Spread the love

Comentarii

Comentarii