Parcul Arini. O frumoasă insulă de verdeață, distrusă de neglijentă sau nepasare.

Spread the love

Parcul Arini.

O frumoasă insulă de verdeață, distrusă de neglijentă sau nepasare.

Plimbările copilăriei petrecute alături de familie în parcul Arini, bucuria oferita de Ştrandul din parc, ne aduc aminte de aerul curat şi zâmbetul vazut pe chipurile cetaţenilor din Sebeş , Petreşti, Lancram şi Răhău, care gaseau in timpul liber un loc de linişte şi relaxare.

Parcul arini sebes

Cândva era mândria oraşului. Acum, dintr-un parc de toată frumuseţea  s-a transformat într-un parc neamenajat plin cu spini şi gunoaie. Azi a rămas doar amintirea şi speranţa că se va schimba ceva.

Chiar dacă de la distanţă parcul arată acceptabil, când te apropii, lucrurile arată complet diferit. Acest parc a ajuns într-o stare critică. Gunoaiele sunt nelipsite , unele bănci sunt rupte iar zona amenajată pentru grătare cere mila şi o amenajare corespunzătoare.

Parcul arini sebes banca

Ceea ce ar fi trebuit să arate ca un parc pentru relaxarea oamenilor şi bucuria copiilor, nu e decat o zonă neglijată.

Oamenii care trec prin zonă spun că e păcat că acest parc a ajuns într-un asemenea fel şi  ar dorii ca Parcul Arini sa fie amenajat.

Parca nici nu mai acceptăm să auzim în perioada campaniei electorale, că toţi politicienii au soluţii pentru salvarea parcului, iar acestea să ramană doar la categoria promisiuni electorale aşa cum sa întamplat pană în prezent.

Anii au trecut iar parcul a îmbătranit cerând parcă, acum în anul 2016, un pic de atenţie ca un pensionar care a oferit bucurii celor apropiaţi şi dragi.Din păcate această atentie a ramas doar la nivelul promisiunilor.

Ştrandul a apus demult devenind un loc pentru depozitarea fierului vechi iar împrejurimile arata ca o zonă parăsită.

Parcul arini sebes strand

Parcul Arini din Sebeş, unul dintre cele mai mari parcuri din oraş este presărat în multe locuri de copaci uscaţi în totalitate sau parţial. Dacă pe de o parte, autorităţile locale, câteva socetăţi comerciale dar şi cetăţeni ai Sebeşului au organizat acţiuni de plantare de arbori administraţia a „uitat” de arborii uscaţi sau care dau semne că se vor usca.

La o simplă plimbare dintr-un capăt în altul al parcului, oricine poate observa cu uşurinţă că numărul copacilor uscaţi creste de la an la an. Locuitorii din Sebes sunt nemulţumiţi din cauză că autorităţile locale nu iau nicio măsură. „Eu nu înţeleg ce fac domnii de la Primărie. Am văzut că zilele astea au tăiat iarba şi m-am bucurat că poate vine cineva să taie şi copacii ăştia uscaţi. Nu numai că strică aspectul, dar poate au vreo boală şi se transmite de la un copac la altul şi ne-om trezi cu tot parcul ăsta uscat. Păcat că nu au grijă de parc”, afirmă un pensionar care vine aproape zilnic în parc.

 

Problema nu este recentă, ci este veche de cel puţin doi ani. În urma cu mulţi ani a început construcţia unui baraj în parc şi parcă de atunci au început să apară primii copaci uscaţi, iar reprezentanţii Primăriei Sebes au promis la acea dată că vor rezolva problema prin toaletarea şi tăierea arborilor cu probleme. „De mai mulţi ani tot am văzut copaci uscaţi, dar parcă aşa mulţi ca anul ăsta nu erau. Poate e din cauza lucrarilor la baraj si a panzei freatice de anul trecut. Oricum ar trebui să facă Primăria ceva că arată urât şi poate ne mai şi pică vreo creangă din aia uscată în cap. Mă gândesc mai ales la copii că ei nu sunt atenţi şi aleargă peste tot. Am văzut că acolo langă ştrand un copac e căzut aproape de tot la pământ”, spune Maria, o femeie care locuieşte în apropierea parcului.

In final am o întrebare adresată autorităţilor:

Cine răspune de dezastrul din parcul Arini?

C.D

Parcul arini sebes banca Parcul arini sebes copaci Parcul arini sebes drum Parcul arini sebes fosta baza sportiva Parcul arini sebes intrare Parcul arini sebes izvor Parcul arini sebes loc de gratar Parcul arini sebes pomi c Parcul arini sebes strand 2 Parcul arini sebes strandParcul arini sebes


Spread the love

Comentarii

Comentarii