Mirosuri insuportabile In Sebes. O platformă de dejecţii de lângă Spring distribuie dejecţiile provenite de la fermele de pui pe câmpurile agricole.

Spread the love

Mirosuri insuportabile In Sebes. O platformă de dejecţii de lângă Spring  distribuie dejecţiile provenite de la fermele de pui pe câmpurile agricole. Sunt  afectaţi cei din Spring si comunele din apropiere, dar daca bate vântul spre Sebes mirosul ajunge şi în oraş.

Situat la cateva sute de metri de Spring, depozitul de dejectii de la o ferma de pui din judetul Alba a terorizat întreaga comunã. Sãtenii se plâng cã de cand depozitul a fost dat in folosinta, viata le-a fost transformatã într-un adevãrat cosmar. “Au ajuns sã ne ia pânã si aerul! La inceputul luni august  noi nu mai avem viatã. Ne-au distrus cu mirosul insuportabil. Nu mai poti sta afarã. Însirãm rufe pe sârmã, dimineata, iar seara trebuie sã le spãlãm din nou cã miros îngrozitor. Dacã s-au plâns si cei de la Vingard , Drasov chiar si locuitorii  Sebesului de putoarea aia,  vã dati seama ce trãim noi aici”, spun sãtenii din Spring. Faptul cã cineva s-a interesat de problema lor i-a cam mirat si asta pentru cã, spun ei, “patronul de la fermele de pui, este un domn care are influentã peste tot. Am fost si am fãcut plângere la Primãrie, iar cei de acolo ne-au zis cã nu au ce face. Cum sã ne mai ducem noi la Cj Alba sã ne cerem dreptatea, când totul în tara asta merge pe principiul <<dacã ai bani poti sã faci orice>>? Am ajuns sã regretãm faptul cã ne-am fãcut casã aici. Pe noi nu ne apãrã nimeni”, au mai spus sãtenii.

“De când a fost deschis acest depozit de dejectii, viata noastrã s-a transformat într-un cosmar”

Ziarul Sebesanul va incepe o ancheta pe aceasta tema.

Vom reveni cu amanunte.


Spread the love

Comentarii

Comentarii