Mai mulți cetățeni acuză Kronospan pentru scumpirea prețurilor la lemnele de foc.

Spread the love

Dacă anii trecuţi lemnele de foc puteau fi găsite peste tot şi la preţuri accesibile, de ceva timp acestea au devenit un lux.

 Foarte mulţi oameni care folosesc ca principală sursă de încălzit pe timp de iarnă acest combustibil, sunt tot mai nemultumiti si cer autoritatilor sa ia masuri.

Pare surprinzător, însă una dintre cauze este înăsprirea controalelor şi a reducerii tăierilor din păduri, astfel că lemnele se găsesc din ce în ce mai greu şi la preţuri destul de piperate. Mai mutlti cetateni din Sebes, dar si din comunele invecinate, sustin ca vinovata pentru pretul exorbitant, este compania Kronospan.

Cetatenii spun ca aceasta companie care fabrica panouri din lemn dar si produse chimice, ofera preturi foarte mari pentru lemnul adus din padurile apropiate iar lemnul de foc care ar trebui sa ajunga la oameni pentru incalzit este dus la tocat.

În jurul Sebesului, încă sunt foarte multe localităţi în care nu există reţea de gaze şi unde locuitorii sunt nevoiţi să încălzească locuinţele cu lemne. Aceştia spun că le este din ce în ce mai greu să procure lemne şi se gândesc cu groază la iarna urmatoare.

● „Ne este greu. Lemnele se găsesc din ce în ce mai greu şi sunt foarte scumpe. Nu avem ce să facem. Trebuie să cumpărăm. Avem copii şi nu putem să nu încălzim casele pe timp de iarnă.”

● „Suntem mai rău decât înainte de 1989. Atunci tot mai făceam rost, dar acum o să murim în case de frig. Lemne nu prea sunt şi unde sunt extrem de scumpe.

Sunt bătrâni, pensionari care nu o să-şi permită să cumpere lemne la aceste preţuri. Au tăiat pădurile atâţia ani fără să-i controleze nimeni, iar acum ne-am trezit că nu mai avem lemne pentru foc. Am avut lemne să ardem o viaţă, dar au fost vândute .”


Spread the love

Comentarii

Comentarii