La Sebeș, cea mai profitabila afacere la negru este “Rechineala”. Cine va raspunde dacă se va intâmpla o tragedie?

Spread the love

Din calculele facute de redactia ziarului nostru un “rechin” poate fura pana la 2000 de ron pe luna. Da asa cum ziceam, ( poate fura ) pentru ca acesti bani incasati la negru sunt furati din buzunarele taximetristilor care platesc impozite si taxe sau diminueaza incasarile firmelor de transport care platesc  licente de transport,  impozite si taxe.

Cine va raspunde dacă se va intâmpla o tragedie?

Din pacate autoritatile nu fac nimic vizibil in acst sens, desi Conform  Legei nr. 129/2015  transportul in regim de taxi si transportul in regim de inchiriere se realizeaza numai de catre transportatorii autorizati care detin autorizatii taxi valabile – in cazul transportului in regim de taxi – sau copii conforme cu normele valabile – in cazul transportului in regim de inchiriere –, eliberate in conditiile legii, pentru fiecare autovehicul folosit.

Mai mult decat atat, este interzis transportul public contra-cost de persoane, cu un autoturism, fara a detine, dupa caz, autorizatie taxi valabila sau copie conforma valabila.

Persoanele fizice sau juridice care efectueaza, in mod repetat, transport public de persoane sau de marfuri, contra-cost  fara sa respecte regulile de mai sus, pot fi sanctionate cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei.

“Aceste practici ilicite determina efecte negative majore asupra activitatii economice a intreprinderilor autorizate, asupra bugetului de stat, prin diminuarea veniturilor incasate ca urmare a neplatii taxelor si impozitelor aferente activitatilor de transport rutier de persoane neautorizate, cat si asupra sigurantei circulatiei rutiere, se arata in documentul citat.
De asemenea, practicile ilicite existente in activitatile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor pun in dificultate asigurarea unui mediu concurential corect pe piata transportului rutier de persoane, se mentioneaza in acelasi document.

Potrivit expunerii de motive, prin actul normativ se urmareste crearea cadrului legal care sa asigure posibilitatea sanctionarii persoanelor fizice sau juridice care efectueaza activitati neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, fara respectarea dispozitiilor Legii nr. 38/2003.

Titluri din presa despre accidente cu masini de ocazie

Trei persoane încarcerate, într-o mașină de „ocazie“

A luat o maşină la ocazie şi a murit în accident

S-au urcat într-o maşină de ocazie şi au fost conduşi spre moarte

2_d6fa3f


Spread the love

Comentarii

Comentarii