Jumătate din copiii comunei Şpring ar putea învăţa din toamnă… în judeţul Sibiu

Spread the love

Războiul politic de la vârful Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba continuă. De astă dată la Şpring, unde primarul Daniel Rusu (PNL) atrage atenţia asupra unei situaţii tensionate care a pornit de la inspectorul şcolar de la IŞJ Alba originar din Şpring: este vorba de profesoara Adriana Boghici (PSD).

Primarul comunei Șpring vorbeşte despre decapitările politice făcute în şcolile comunei: Ilie Anghel „a fost decapitat” de către inspectorul general al IŞJ Alba, Dorin Sandea cu „sprijinul” viitorului inspector școlar Adriana Boghici, fost cadru didactic la școala din Şpring. Ilie Anghel ar urma să fie înlocuit cu Maria Opincar, fost director la şcoala din Doștat, profesoară de Educație Tehnologică.

„Părinții a peste 150 de copii (n.a. – din cei 300 din comună) sunt deciși să nu își trimită copiii la școala din 15 septembrie din această cauză, urmând să aibă loc proteste în sprijinul profesorului Ilie Anghel. Deja peste 50 de părinți au semnat un memoriu în acest sens, care va fi înaintat conducerii IŞJ Alba” – explică primarul comunei Şpring.

„Conducerea ISJ Alba a declanșat jihad-ul, decapitarea directorilor, au declanșat prostul management în școli și acolo unde merge treaba (…). Odată cu terminarea delegațiilor de directori și cu numirea unei cunoscute doamne profesoare, care a ajuns inspector peste director, doamna Boghici Adriana, nu știu pe ce criterii, vreau să vă spun că a fost „decapitat” directorul școlii din Șpring. Părinții au fost foarte frustrați. Vreau să vă spun că, chiar au pornit la o campanie de strângere de semnături în acest sens și sunt foarte hotărâți să nu îşi lase copiii la instituțiile de învățământ din Șpring până nu se va reglementa această situație. Profesorul Anghel, care a fost schimbat din funcția de director, a ocupat această funcție de mai bine de 10 ani de zile. Lucrurile au început să meargă bine între primărie și instituția școlii, iar colaborarea a dus la lucrări de renovare la școlile din județ. Nu poți să schimbi un director cu delegație tot cu un director cu delegație, care acum câțiva ani nu a primit calificative de Foarte Bine, când era primar la Doștad, care nici nu cunoaște școala, nu este din Șpring și care este trimisă să stea ca un ghimpe în spatele administrației locale (…). Vreau să îl întreb pe domnul inspector Sandea: În afară de plăcerea sinistră de face rău învățământului din comune, acolo unde lucrurile evoluează normal, altceva ce mai poate și ce mai știe să facă? Asta pentru că noi ne-am săturat de politizarea învățământului. Părinții au spus că vor face rost de mijloace de transport să ducem copii, nu în județul Alba, în județul Sibiu, la Miercurea Sibiului”, a precizat primarul comunei Șpring, Daniel Rusu.

Edilul a avertizat că în aceste condiții nu poate să înceapă școala în comuna Șpring. Daniel Rusu a spus că de la 1 septembrie vor fi acțiuni de pichetare a inspectoratului școlar de către părinții elevilor din Șpring și a comunității din această localitate, dacă nu se va schimba situația urmând ca aceste proteste să fie urmate de o grevă.
*În urmă cu câteva luni, inspectorul şcolar general Dorin Sandea (PSD) a schimbat-o pe directoarea Grădiniţei nr. 12 din Alba Iulia generând numeroase proteste din partea părinţilor care au copii la acea unitate şcolară…


Spread the love

Comentarii

Comentarii