Întâlnire cu Altețea Sa Regală, Principele Nicolae al României

Spread the love

Lansarea cărții “Drumul spre casă – Filip Nicolae Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, desfășurată în 6 mai 2014, a reunit în Sala Multimedia a Colegiului Național “Lucian Blaga” Sebeș autoritățile locale, profesori, elevi și părinți.

În cuvântul de deschidere, prof. Nicolae Moga, directorul colegiulu a subliniat importanța acestui eveniment, în timp ce doamna Iren Arsene, director al editurii “Curtea Veche” și domnnul Radu Totoianu, director al Muzeului Municipal “Ioan Raica” au realizat recenzia volumului.

Un impact deosebit asupra auditoriului l-a avut discursul Alteței Sale, principele Nicolae al României care a evocat o întâmplare veselă din propria copilărie, pentru ca mai apoi să vorbească despre modelele care i-au amprentat existența, despre pasiunea pentru studiu și sport, dar și despre dificultatea alegerilor în viață și importanța asumării unor  responsabilități.

Primit cu căldură și cu o vie curiozitate, Principele Nicolae al României ne-a impresionat prin amabilitatea, naturalețea și simplitatea comportamentului său dublate de un fin simț al umorului, eleganță și spontaneitate.

Întâlnirea cu Altețea Sa Regală a constituit o lecție de onoare, demnitate și decență care ne motivează să reconsiderăm și să redescoperim sensurile termenului “acasă”.

 

Prof. Tereza Cândea, purtător de cuvânt al Colegiului Național “Lucian Blaga” Sebeș


Spread the love

Comentarii

Comentarii