Fenomen CIUDAT. La Sebes si Arad a plouat cu nisip.

Spread the love

Mai multi locuitori ai Sebesului au sesizat redactia Ziarului Sebeșanul  si redactia Radio Orion Sebes Alba, despre un fenomen ciudat : Ploaie cu Firezar, Ploaie cu Rumegus, Ploaie cu Nisip , Ploaie cu Noroi, asa a fost descris fenomenul pe care noi il numim Ploaie Murdară.

Ploaia murdară a cazut luni seara in Sebes,

12788252_1008795002519301_1243936426_n

Arad   http://newsar.ro/fenomen-ciudat-la-arad-a-plouat-cu-noroi-foto/

ploaia-murdara-fenomenul-bizar-care-i-a-luat-prin-surprindere-pe-romani-afla-ce-efecte-are-142425

 

dar si in alte localitati din tara noatra.

ploaie cu nisip

Din primele cercetari am descoprit ca acest fenomen nul este un strain pentru Romania, atat in 2012, 2013 cat si in 2014 in tara noastră a plouat cu nisip.

19 Aprilie 2012 http://www.antena3.ro/actualitate/ploaia-murdara-fenomenul-bizar-care-i-a-luat-prin-surprindere-pe-romani-afla-ce-efecte-are-163750.html

România se confruntă cu fenomenul de “ploaie murdară”, după ce deasupra ţării noastre a fost adusă de curentii de aer o mare cantitate de nisip provenită de la două furtuni din Peninsula Arabică şi din Sahara. Fenomenul s-a vazut deja în Vâlcea şi Bucureşti. Picăturile de ploaie erau de culoarea maro, iar în zonele unde apa se adună, se puteau vedea depuneri de impurităţi.

29 Mai 2013 http://www.antena3.ro/actualitate/romanii-se-vor-confrunta-maine-cu-un-fenomen-neobisnuit-din-cer-vor-cadea-picaturi-incarcate-cu-216040.html România se confruntă mâine cu un fenomen ciudat: ploaia roşie sau ploaia murdară. Din cer vor cădea picături încărcate cu nisip, pe care curenţii de aer l-au adus tocmai din Nordul Africii.În urma ploilor, va rămâne un strat subţire de praf. Praful din deşert este purtat de curenţi peste bazinul Mării Mediteraneene, către Europa.

3 aprile 2014   http://www.antena3.ro/actualitate/ploaia-murdara-ar-putea-ajunge-in-romania-in-cateva-zile-vedeti-ce-efecte-are-fenomenul-249248.html

Un ciclon din Atlantic care a antrenat şi nisip din Sahara şi a adus precipitaţii în ultimele zile în vestul şi sud-vestul Europei s-ar putea manifesta şi în România, vineri şi sâmbătă. Fenomenul a avut loc şi anii anteriori şi a avut ca unic efect murdărirea maşinilor şi geamurilor locuinţelor, informează Mediafax.


Spread the love

Comentarii

Comentarii