Epurări politice în rândul directorilor de la şcolile din Sebeş

Spread the love

Prezent în cadrul conferinţei de presă a PNL Alba, prof. Vasile Bîtiu, fost director la Şcoala Gimnazială din Petreşti a declarat că inspectorul şcolar general, Dorin Sandea a decis schimbarea directorilor de la şcolile din Sebeş pe motive politice.
Vasile Bîtiu a spus că doar directorii susţinuţi de PNL au fost schimbaţi. Este vorba despre directorul adjunct de la Şcoala Generală Mihail Kogălniceanu, Suciu Gheorghe, Vasile Bîtiu de la Şcoala Gimnazială Petreşti, Filip Ana de la Liceul Tehnologic Sebeş şi Paulescu Iulia de la Şcola Generală nr. 2 din Sebeş. Victime colaterale au căzut directorul de la Colegiul Naţional Lucian Blaga şi directorul Liceul Sportiv din Sebeş, Tileagă Florin. Cei doi au fost înlocuiţi deşi nu erau susţinuţi de nici o formaţiune politică.În locul lor au fost puşi, în opinia lui Vasile Bîtiu, oameni din clientela politică a PSD-ului.
“Inspectorul general Sandea a spus că el i-a evaluat pe directorii înlocuiţi şi au fost schimbaţi pentru optimizarea sistemului educaţional din zonă. De fapt ei au fost evaluaţi de organizaţia locală PSD Sebeş” a declarat Vasile Bîtiu.


Spread the love

Comentarii

Comentarii