Dorin Nistor: Nu sunt candidatul născut “din dorința” cuiva. Politicieni locului, nu au tinut pasul cu niste oameni harnici, cu un trecut pe masura, lasand Sebesul fara un spital modernizat, fara un strand si exemplele pot continua

Spread the love

Dorin Nistor: Nu sunt candidatul născut “din dorința” cuiva.

Politicieni locului, nu au tinut pasul cu niste oameni harnici, cu un trecut pe masura, lasand Sebesul fara un spital modernizat, cu nicio cresa sau gradinita construite in ultimii ani, fara un strand si exemplele pot continua

Am constatat, asa cum mă și așteptam, care este, în viziunea unor politicieni sebeșeni, cea mai mare lipsă pe care o resimte acest oraș: faptul că Dorin Nistor este doar nascut în Sebeș, nu a trait aici în ultimii ani. Mai mult, primarul Mircea Hava, și-a modificat voit “testamentul” hotărând să lase destinele Sebeșului pe mâna mea. Conspirativ și pentru a-l reboteza, Alba Iulia.

Îmi vine greu să accept ca bază de dialog asemenea încercari de a influența opinia publică, tocmai din acest motiv țin să-i asigur ca nu sunt candidatul născut “din dorința” cuiva. Cât despre celălalt fatalism, că am muncit și am trăit în Alba Iulia, am convingerea fermă că acest lucru nu poate fi un pacat. Dacă ar fi, mii  de albaiulieni și sebeșeni, ar fi vinovați de o mobilitate profesională imorală, atunci când semnează în fiecare dimineață în condica de prezență.

Intr-o eră a globalizării, a relocarii si a libertatii totale de circulatie, mi se pare cel putin desuet, daca nu chiar ipocrit, de-a dreptul, sa aduci in discutie ca singur argument aparteneta sau lipsa apartenentei la un loc anume. Avem in jur exemple de profesionisti desavarsiti, mandri de originea lor si multumiti de locul in care au ales sa traiasca. De la descalecarea romanilor, pana la venirea Casei Regale a Romaniei, tara asta a fost marcata pozitiv de oameni care i-au vrut binele. Nu incerc sa gasesc explicatii pe masura perplexitatii pe care o da neputinta unor politicieni. De-ai locului fiind, nu au tinut pasul cu niste oameni harnici, cu un trecut pe masura, lasand Sebesul fara un spital modernizat, cu nicio cresa sau gradinita construite in ultimii ani, fara un strand si exemplele pot continua.

E la fel de putin reprezentativ din ce partid esti, al cui coleg, prieten sau “trimis”. Pana la urma prietenii ti-i alegi, nu ti-i impune nimeni. Iar sa te dezici de ei, in cazul meu, ca sa dau si nume, de Mircea Hava, ar insemna sa iti tradezi propria coloana. Iar Sebesul o are pe a sa! Nimeni nu indrazneste si nu va cuteza sa-i incalce suveranitatea. Revenind, e important doar ce ai facut pentru oamenii in mijlocul carora ai ales sa traiesti si pentru care te-ai zbatut sa le creezi conditii de viata asa cum ti-ai dori pentru tine. Iar eu pot spune si, mai important, pot demonstra, in orice clipa, cu mana pe inima, ca, in calitate de consilier local, toate deciziile pe care le-am luat si proiectele pe care le-am initiat sau promovat au fost pentru binele sebesenilor si al Sebesului. In ordinea asta.

Dorin Nistor


Spread the love

Comentarii

Comentarii