CISEROM Sebeş pasibil să fie amendată de Consiliul Concurenţei

Spread the love

Conducerea Consiliului Concurenţei se află în aceste la Alba Iulia unde audiază mai multe companii din regiune bănuite de anumite încălcări ale legii.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu a declarat că respectivele companii au primit încă de anul trecut un dosar de investigaţie făcut de comisia de investigaţie a Consiliului Concurenţei, pentru a avea timp să îşi pregătească apărarea.

La nivelul judeţului Alba în această situaţie se află CISEROM Sebeş care este bănuită de înţelegeri cu cinci dintre distribuitori în stabilirea preţului produselor.

Bogdan Chiriţoiu a precizat că odată cumpărat un produs distribuitorul trebuie să stabilească el preţul, fie mai mic sau mai mare şi să nu îi fie impus de producător.

“Furnizorul trebuie să fie liber să stabilească preţurile de vânzare. La noi un producător vrea să ştie care e situaţia produselor pe piaţă dar aceştia trebuie să ştie că odată cumpărat produsul distribuitorul e liber să stabilească preţul” a declarat Bogdan Chiriţoiu.

Conform declaraţilor lui Bogdan Chiriţoiu dacă va fi găsită vinovată compania Ciserom ar urma să primească o amendă medie. Respectiva amendă medie ar putea fi între 2-4% din cifra de afaceri a companiei.

Preşedintele Consiliului Concurenţei a declarat că anul trecut instituţia pe care o conduce a dat amenzi în valoare de 40 de milioane de euro, dar firmele care îşi recunosc greşeala pot primi o înlesnire de 30% din valoarea amenzii.

Directorul companiei CISEROM Sebeş nu a putut fi contactat telefonic.


Spread the love

Comentarii

Comentarii