Bărbat din Bărăbanţ cercetat pentru furtul unui telefon mobil

Spread the love

foto: bzi.roLa sfârşitul săptămânii trecute prezentam cazul unui subofiţer din cadrul Jandarmeriei Alba care, după ce a găsit un portmoneu cu bani, acte şi carduri bancare, l-a predat dispeceratului instituţiei,  acest fapt determinând identificarea în scurt timp a păgubaşului şi înapoierea bunurilor pierdute.

Nu la fel a procedat un bărbat din Bărăbanţ care a găsit un telefon mobil pe care şi l-a însuşit. Acum acesta riscă închisoarea de la o lună la 3 luni sau amendă.

Fapta a fost constatată de un echipaj de jandarmerie, duminică, 24 martie, în jurul orei 16.00, când, aflat într-o staţie de autobuz din cartierul albaiulian Ampoi 1, un bărbat domiciliat în satul Oiejdea, comuna Galda de Jos a recunoscut telefonul pe care concubina sa îl pierduse cu aproximativ o lună în urmă.

Aparatul se afla în posesia unui bărbat din Alba Iulia care a recunoscut că l-a achiziţionat de la un cunoscut şi a dat indicii pentru localizarea acestuia.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au reuşit identificarea lui I.C.G., în vârstă de 29 de ani, domiciliat în municipiul Alba Iulia, care a oferit informaţii contradictorii asupra modului în care a ajuns în posesia aparatului telefonic.

În aceste condiţii, pe numele lui I.C.G. au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de “ însuşirea  bunului găsit ”. Cercetările vor fi continuate de Poliţia Municipiului Alba – Iulia.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte reamintim că, în conformitate cu art. 216 C.P., “fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut, sau de a dispune de acel bun ca de al său, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.  

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare în posesia făptuitorului”.


Spread the love

Comentarii

Comentarii