Autostrada Sebeș-Turda va avea două zone de acces la Alba Iulia

Spread the love

Adresa-acces-autostradaConsiliul Județean Alba a primit acordul de principiu pentru realizarea unui acces suplimentar la autostrada Sebeș – Turda, acces ce va permite legătura cu zona Munților Apuseni și șoseaua de centură, în partea de nord a municipiul Alba Iulia.

După ce proiectul transmis inițial de CNADNR prevedea existența unui singur astfel de acces în partea de sud-est a orașului, după traversarea râului Mureș, CJ Alba a solicitat vineri, 7 iunie, printr-o adresă transmisă Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale, realizarea unui acces suplimentar la autostradă în partea de nord a municipiului Alba Iulia.

„În urma observațiilor făcute de Primarul Mircea Hava la acest proiect, am transmis o solicitare oficială CNADNR, cerând introducerea unei noi zone de acces la autostradă, în partea de nord a orașului, care să realizeze și legătura facilă cu zona Munților Apuseni.” – a spus domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Această nouă legătură la autostradă va permite și o legătură mai bună între DN74 și DN1 printr-o șosea de ocolire a municipiului Alba Iulia ce este deja prevăzută atât în planul de amenjare a teriotirului județului cât și în planul urbanistic general al Municipiului Alba Iulia.

Iată cum se rezolvă lucrurile, prin muncă și migală, nu prin povești de presă!

Acordul primit pentru acest al doilea acces la autostradă este o reușită, mai ales că orașe ca Deva, Simeria sau Orăștie au doar câte un singur acces la autostradă. 

Este o nouă șansă de dezvoltare pentru municipiul Alba Iulia.” – a declarat domnul Florin Roman, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.


Spread the love

Comentarii

Comentarii