Adriana Flavia Lupea a câștigat o bursă de studiu în Boston

Spread the love

Adriana Flavia Lupea, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național Lucian Blaga din Sebeș, a plecat de câteva zile în SUA, la Boston, după ce a câștigat o bursă de studiu. Bursa, care include toate cheltuielile, a fost oferită de Educational Enrichment for Romanian Children (EERC) Boston.

„Am câştigat o bursă de studiu cu ajutorul programului Educational Enrichment for Romanian Children (EERC). În acest program sunt 3 tipuri de burse: cea totală pe care am primit-o şi eu, unde nu trebuie să plătesc nimic, adică biletul de avion şi toată lucrurile acestea sunt plătite, o bursă unde mai trebuie plătiţi 4500 de dolari şi una unde mai trebuie plătiţi 6000 de dolari. A trebuit să fac un eseu de 2-3 pagini în engleză, bineînţeles, despre mine, pasiunile, hobby-urile mele, o carte sau o întâmplare care m-a impresionat. Am mai avut nevoie de recomandările a doi profesori şi veniturile anuale ale părinţilor mei. Pentru că am câştigat bursă totală, primele 2 săptămâni cât stau acolo în Boston voi merge într-o tabără unde am diferite cursuri şi activităţi extracuriculare, iar celelalte 2 săptămâni voi stă la o familie tot în Boston şi voi merge la cursuri la o şcoală de acolo.
Mi s-a părut o provocare mai ales că s-au ales din sute de copii din toată ţară şi mi-am dorit foarte mult să merg în state. Am auzit de la alţi elevi de la mine de la şcoală care au mers că este cea mai frumoasă experienţă”, ne-a declarat Adriana Flavia Lupea.
EERC Boston oferă aceste burse pentru deyvoltarea potenţialului copiilor prin expunerea la o altă cultură:
„Credem că expunerea la o altă cultură este foarte importantă pentru elevi în formarea viziunii de viaţă şi a dezvoltarea propriului potenţial. Misiunea noastră are un dublu scop: să ajute tânăra generaţie a României să-şi extindă orizontul şi în acelaşi timp să familiarizeze americanii cu tinerii români care dau dovadă de sociabilitate, prietenie, umor, dinamism, curiozitate culturală.
Valorile noastre promovează implicarea socială şi civică (voluntariatul), transparenţă guvernamentală, grijă faţă de mediul înconjurător, acceptarea oamenilor cu variate opinii, atitudini, valori, moduri de viaţă – valori esenţiale pentru participarea tinerilor în această lume globală.
Acest program doreşte să creeze o experienţă pozitivă nu numai pentru elevii Români cît şi pentru familiile Americane. Şi acest lucru se reflectă atât în selecţia familiilor gazdă cât şi în selecţia candidaţilor: în ambele cazuri dorim oameni care sunt sociabili, flexibili, curioşi, comunicativi, dornici să înveţe şi să-i înveţe şi pe ceilalţi din experienţa lor”.


Spread the love

Comentarii

Comentarii