Acţiune pentru creşterea siguranţei rutiere

Spread the love

amenziUna din priorităţile Poliţiei Române şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba este „Creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră şi siguranţa transporturilor”.

Pentru a asigura reducerea riscului rutier, în funcţie de concluziile rezultate din analizele efectuate, Inspectoratul de Poliţie Județean Alba şi structurile subordonate, potrivit competenţelor, organizează periodic pe raza judeţului Alba acţiuni punctuale pe sectoarele de drum identificate cu risc criminogen, în care se acţionează pe principalele cauze ale producerii accidentelor de circulaţie.

În context, la data de 14.06.2013 între orele 09.30-13.30, poliţişti din cadrul Poliției municipiului Sebeș – Biroul Rutier, împreună cu specialiști ai Registrului Auto Român Alba au organizat şi desfăşurat o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

În cadrul acţiunii au fost verificate din punct de vedere a tehnic autovehicule aflate în circulație pe drumurile publice, iar pentru diferite încălcări ale normelor legale au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.650 lei şi reţinut un permis de conducere.

Pentru defecţiuni tehnice au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 4 de certificate de înmatriculare.


Spread the love

Comentarii

Comentarii