24 studenți primesc Bursa Schweighofer

Spread the love

24 studenți primesc Bursa Schweighofer

  • program de burse se desfășoară în patru facultăți cu profil de silvicultură și prelucrarea lemnului din România
  • 24 de burse de studiu pentru studenți eminenți
  • 192.000 lei total fonduri alocate pentru anul universitar 2017-2018

De trei ani, compania Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor greenfield din industria de prelucrare a lemnului din România, susține tineri dornici să facă performanță, tineri ambițioși care depun eforturi considerabile pentru o carieră stabilă și remarcabilă în domeniul silvic și al prelucrării lemnului. Compania este partener al instituțiilor de învățământ și în anul universitar 2017-2018 și acordă un număr de 24 de burse lunare studenților la silvicultură și ingineria lemnului, câte șase pentru fiecare dintre cele patru facultăți partenere.

 

Fiecare bursă acordată are o valoare totală de 8.000 de lei pentru întregul an universitar, respectiv 800 lei/lună, timp de zece luni. Șase dintre acest burse au ajuns la departamentul de Silvicultură al Facultatății de Horitcultură al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Câștigătorii burselor au fost desemnați de o comisie, în urma unui concurs ce a cuprins o probă teoretică și una practică, concurs desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute. Cei șase câștigători, desemnați în urma concursului la care s-au înscris 23 de studenți, sunt: Paul Andrei Moldovan și Liviu Gabriel Ciceu (anul al III-lea), Dragoș Călin Zaharia și Vlad Todorescu (anul al IV-lea), Steluța Maria Sîngeorzan și Anamaria Iuga (studii de master).

 

Facultatea noastră pune un mare accent pe colaborarea cu partenerii din mediul socio-economic. Un important partener al facultății este compania Holzindustrie Schweighofer, care acordă aceste burse celor mai buni studenți ai noștri, oferindu-le posibilitatea de a se afirma și de a dezvolta proiecte de diplomă și lucrări de dizertație la un nivel științific înalt, spune prof. univ. dr. Liviu Holonec, director al departamentului Silvicultură, facultatea de Horticultură a USAMV Cluj-Napoca.

 

„Pentru a progresa, industria are nevoie de specialiști valoroși. Compania noastră dă dovadă de responsabilitate socială și continuă să investească într-una dintre cele mai valoroase «pepiniere» de ingineri silvici – școala românească de silvicultură. Școală care, prin profesorii de renume mondial pe care îi are, reușește an de an să responsabilizeze studenții, astfel încât să gestioneze durabil și responsabil resursele forestiere ale României”, a declarat Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România.

 

Cele 24 de burse acordate de Holzindustrie Schweighofer sunt repartizate astfel:

  • Facultatea de Silvicultură, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (șase burse)
  • Facultatea de Ingineria Lemnului, Universitatea „Transilvania” din Braşov (șase burse)
  • Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere – Universitatea „Transilvania” din Braşov (șase burse)
  • Departamentul de Silvicultură – Facultatea de Horticultură, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca (șase burse)

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are rădăcinile într-o companie tradițională austriacă de familie cu peste 400 de ani de experiență în prelucrarea lemnului. În prezent, Grupul este activ în primul rând în industria prelucrării lemnului, dar și în gestionarea pădurilor, producția de bioenergie și imobiliare. Divizia industrială a grupului Schweighofer operează trei fabrici de cherestea și două fabrici de panouri din lemn masiv în România și o fabrică în Germania. Grupul are un rol important în industria europeană de prelucrare a lemnului, angajând în prezent aproximativ 3.500 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produse în peste 70 de țări din întreaga lume.


Spread the love

Comentarii

Comentarii